tisdag 10 maj 2011

Lunch

Det finns en lunchrestaurang här i närheten som jag får veckans meny mailad till mig. Förändringens tid har kommit även dit. Förut fanns det fantastiska beskrivningar av maträtter. Som exempel härlagade pannbiffar med ångande nykokt potatis med ättiksgurka därtill om man önskar. Vi hade rätt roligt åt alla beskrivningar. Funderade starkt på att anlita kocken för att beskriva våra produkter.

Men nu måste de ha bytt kock för nu finns det inga roliga beskrivningar. Och all mat låter sensationellt tråkig. Och är det förvisso. Varje vecka finns det ett a la carte alternativ på menyn. Den här veckan är det: Stekt ägg, bacon och stekt potatis. Allvarligt? För nästan 80 spänn?

Jag menar hade de slagit till med en beskrivning i stil med: Ekologiska närodlade steka ägg med hängmörad bacon från Brunnbygård och stekt färsk Bjärepotatis hade de kanske haft en chans att komma undan med det!

Är det bara jag men förväntar man sig inte att a la carte ska vara en aning mer spännande än ägg, bacon och stekt potatis? Låter som en menyn från en sunkig amerikansk diner med djurhuvuden hängade på väggarna med budweiserflaggor i taket...

Inga kommentarer: