måndag 24 juni 2013

Upplösningen midsommar

Vi hade faktiskt tur med vädret. Det regnade inte. Visst det blåste lite halv storm men det var varmt och skönt. Men det beror nog endast på att vi baxade upp partytältet. Sedan ägnade vi kvällen åt att försöka för en envis 3åring att inte hänga i snörena. Men det var trevligt. Hundarna fick köttben så lugnet infann sig. Sedan att Råttan väckte mig mitt natten när jag försökte sova för att hon ville gå ut. Och jag släppte ut henne för att sedan inse att det var larmat. Och jag inte kom ihåg koden. Så jag lyckades väcka hela huset och prata med larmcentralen. Sedan är det inte skönt att sova på skinnsoffa när underlakanet har snott ihop sig och man är för trött för att resa sig upp och fixa till det. Men det är ju bara detaljer.

Kan hända att jag var lite trött midsommardagen. Dessutom regnade det. Ganska deprimerande. Så jag tvättade hela eftermiddagen. Det gör inte saker och ting roligare. Mamma bjöd in på grillat... sedan hade hon och hennes man en diskussion om hur det skulle grillas. Mamma blev hungrig och lite matsur. Det var trevligt.

I söndags när jag vaknade vid 7 så hade Råttan varit dålig i magen ( köttben i mängder) och inte väckt mig. Så mattan i hallen fick åka i soporna. Så fortsatte jag att tvätta. Och åkte till Ikea för att köpa ny matta. Hade missat att det var första dagen på rean. Men kom hem med nya balkongmöbler. Vilket innebär att allt annat som inte ska vara på balkongen måste ner 3 trappor och slängas. Plus att jag kom på att jag åker på semester i helgen. Så det blev till att fixa en massa ärenden. Tanken var storstädning. Blev inte så mycket av den varan. Vilket i sin tur innebär att veckan är räddad.

Men det var ju bra att jag tvättade. För jag hade inte fått någon tid i tvättstugan under veckan. Och jag hade liksom förträngt att den är den här veckan jag åker.

Inga kommentarer: