söndag 19 september 2010

Dagen D

Nu har jag röstat. Bara att invänta resultatet. Jag hoppas för att i världen att SD inte kommer in i riksdagen. Men det lär väl bli så.

En kompis tyckte att det var svårt att välja. Ärligt talat så är det hur enkelt som helst. Kan du tänka dig Mona Sahlin som statsminister?

3 kommentarer:

Ninde sa...

Oj. Fick de verkligen 10% där nere i sydstaterna? Jeezuz...

Serafim sa...

Dessvärre inte ett dugg förvånande. Men förbannat skrämmande när folk man känner har gjort det. Röstat på SD alltså.

Men är ju bara att konstatera att Skåne är ett gammalt nassenäste sedan lång tid tillbaka.

Jag tror att det stora misstaget de övriga partierna gjorde var att inte ens diskutera frågan. Vilket uppenbarligen finns ett behov av hos folket. Men sen är ju så att mycket av det handlar om ren okunskap. För många har ju drabbats av de skärpa regler som finns hos försäkringskassan osv och då ser man invandringen som de som "får allt" av "deras" pengar. Sedan tror jag att situationen i Malmö och Landskrona spelar väldigt stor roll. Sen tror vissa ju på fullt allvar att det bara finns utlänningar i Skåne.

Ninde sa...

Jamen det finns ju bara utlänningar i Skåne! Såna där halvdanskar. Inte riktigt som vi andra. Pratar konstigt. Äter konstig mat som blodsoppa och håller Ålagillen och guvet allt...;)


Okej seriöst. Håller med dig o vissa saker som dålig ekonomi o miljonprogramsområden osv kan man iofs förstå kan vara en grogrund. Men kan inte låta bli att undra varför vissa regioner traditionellt varit nassefästen?