fredag 16 januari 2009

Fördomar

Jag erkänner att jag har en jäkla massa fördomar. I synnerhet när det gäller kombinationen killar och hästar. Det finns liksom flera olika typer av karlar i hästvärlden här utan innebördes ranking:

Hästkarlen:

Oftast +50 i ålder och har ett förflutet inom det militära. Kan häst utan tvivel men kan tänka sig att koppla vagnen på ungefär vilken häst som helst och köra genom byn. Att det sedan råkar gå så fort att det gnistrar om hovarna spelar mindre roll.

Bögen:

tja är de inte så blir de. Kännetecknas av att de ha mer blanka stövlar än någon annan.. finns inom både hoppning och dressyr

Manlig slampa

killen som började i stallet för att få ligga. Och har numera betat av halva sveriges hästtjejer... och har en aldrig sinande ström av småflickor som byts ut då och då..

Resten

På väg in i nån av de övriga. Eller byter mellan...

4 kommentarer:

Ninde sa...

Ha ha underbart! Fast du glömde den enda bättre sorten. "Någons Pojkvän". Han som motvilligt blev medsläpad till stallet av sin dåvarande flickvän. Sedan upptäckte att det faktiskt var roligt. Att han var duktig. Trots att hans grabbiga polare tycker det verkar helknäppt.

Nu singel. Mumlar blygt om att han kanske ridit lite förut med sitt ex. Bruka vara både duktig och oslampig. Tyvärr inte så vanlig och hett eftertraktat pojkvänsmaterial..

Serafim sa...

Jooo fast med stigande ålder brukar insikten om hur mkt tid och pengar hästar tar förstöra den oskyldiga minen...

Ninde sa...

..och lämna endast manliga slampor och wackon kvar menar du? Ha ha..;)

Serafim sa...

Hahaha... eller gamla hästkarlar...

Summan av kardemumman... hästkillar går bort..